Банкеръ Daily

Финансов дневник

Петър Андронов: Резултатите на банките са по-добри от тези, които очаквахме

Резултатите са по-добри от тези, които си представяхме, че ще бъдат, каза председателят на Асоциацията на банките в България Петър Андронов след оповестяването на оценката на капиталовата адекватност на банките в страната

„Отчетите на банките реагираха с незначителна корекция. Нещо, което при проверките в другите страни сме виждали и в по-големи мащаби. Мащабът на необходимата корекция е  поносим и е по силите на отделните банки“, Петър Андронов.

„Като цяло няма банка, която да влиза в зоната в която вече трябва да бъдат предприети спешни мерки“, смята и финансистът Любомир Дацов.

„Банковата система е доста рентабилна т.е. баковата система прави печалба. Сега трябва да се мисли как този голям ресурс, който има в банките  да стигне в реалната икономика“, каза икономиста Андрей Георгиев.  

Според Андронов  с приключването на прегледите банките вече ще могат да затворят  страницата с проверките и да се концентрират върху работата с клиентите си.

„Всички тези служители, които работиха редом с проверяващите, вече ще могат да се фокусират на клиентите си“, каза Андронов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във