Банкеръ Daily

Финансов дневник

Пеевски: Не аз стоя в основата на проблема с КТБ

Не аз стоя в основата на проблема с Корпоративна банка и това ще стане ясно. Ще излязат всички данни и ще видите кой е в основата и кой не е в основата, заяви пред журналисти в парламента депутатът от ДПС Делян Пеевски, който присъства на първото заседание на 43-ото Народно събрание. Той увери, че законопроектът, който са изготвили заедно с Йордан Цонев, не се отнася само за една банка, а с него се търси пълна публичност. Депутатът се обяви и за пазарно решение на казуса с КТБ и намиране на инвеститор.

Той припомни още, че законът предвижда да се избере международна фирма, която да проучи всички потоци, трансфери, активи преди и след затварянето на банката. „Да стане ясно всичко – кой се е разпореждал с активите”, каза още депутатът от ДПС.

Пеевски обеща до края на деня да публикува целия текст на законопроекта. Той категорично отрече да има каквито и да било отношения с банкера Цветан Василев, както и някога да е отправял заплахи за живота му.

Любопитно е, че няколко телевизии прекъснаха прякото предаване на изказванията на партийните лидери в парламента, за да предадат интервюто на напускащия Народното събрание Пеевски.

Той съобщи, че ще направи още законодателни инициативи в новия парламент, като даде да се разбере, че вече ще идва на заседанията на Народното събрание.

Facebook logo
Бъдете с нас и във