Банкеръ Daily

Финансов дневник

PayPal се оттегля от проекта Libra на Facebook

PayPal напуска проекта Libra на Facebook. Така глобалният гигант за разплащания стана първият, който официално се оттегля от проекта, информира Би Би Си.

Компанията е посочила, че е „взела решението да се откаже от по-нататъшно участие“, като е добавила, че продължава да подкрепя мисията на Libra и ще продължи да проучва как двете компании могат да работят за в бъдеще. "Ние продължаваме да подкрепяме Libra и очакваме да продължим диалога за съвместна работа в бъдеще", се казва в изявлението на PayPal. "Facebook беше дългогодишен и ценен стратегически партньор на PayPal. Ние ще продължим да си партнираме и да подкрепяме Facebook", подчертаха от компанията.

Малко по-рано The Financial Times съобщи, че PayPal е единствената фирма от 28-те членове на проекта Libra, която не е присъствала на ключовата среща във Вашингтон, на която се обсъди как дигиталната валута ще се бори с глобалните регулатори.

Освен PayPal, други гиганти за плащания - Visa, Mastercard и Stripe, също се колебаят дали да влязат официциално в проекта на Facebook. Според Данте Диспарт, ръководител на дирекция „Политика и комуникации“ на Libra , 1 500 организации са „изявили голям интерес да участват“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във