Банкеръ Daily

Според управителя на Банк дьо Франс

Париж може да стане финансов център на Европа

Франсоа Вилроа дьо Гало

Париж може да се превърне в един от най-силните финансови центрове на Европа. Това заяви управителят на Банк дьо Франс Франсоа Вилроа дьо Гало. Той предупреди, че Великобритания има много какво да губи от решението на британците за излизане от Европейския съюз. 

"Брексит" е лоша новина, първо и преди всичко за Обединеното кралство", посочи Вилроа дьо Гало на конференция, организирана от организацията Paris Europlace, чиято политика е да промотира Франция като водещ финансов център.

"Париж е не само финансов център в еврозоната, но той притежава всичко, за да бъде един от най-добрите финансови центрове и в световен план", отбеляза той.

Шефът на Банк дьо Франс също така заяви, че Великобритания не трябва да получи каквото и да е по-специално третиране, когато стартират преговорите за нови търговски споразумения на останалата част от ЕС с Обединеното кралство. "Ако Великобритания желае да запази достъпа до единния европейски финансов пазар, тя ще трябва да спазва всички правила на ЕС", подчерта Вилроа дьо Гало.

Той допълни, че "Брексит подчертава необходимостта от по-нататъшен импулс за европейска интеграция.

По-късно днес на същата конференция ще говорят и френският премиер Манюел Валс, както и кметът на Париж, за да очертаят планове за превръщането на Париж в по-привлекателно място за финансовите услуги.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във