Банкеръ Daily

Финансов дневник

Отнеха лиценза на застрахователя "Олимпик"

Снимка: panorama.bg

Кипърското застрахователно дружество "Олимпик", което има клон у нас е с отнет лиценз. За това уведоми Комисията за финансов надзор (КФН) след решение на Министерството на финансите, Надзорен орган върху застраховането на Република Кипър.

От съобщението на финансовия ни регулатор се разбира, че на застрахователя е предоставен специален лиценз, който включва "само възможност за продължаване на дейността по вече сключени договори, уреждане на висящи претенции и събиране на дължими към дружеството премии".

За прилагането на специалния лиценз е назначен специален администратор - "Мазарс ООД" (Mazars Limited). Дружеството, представлявано от Павлос Накузи и Петрос Накузи ще отговаря за дейността на застрахователя, включително и у нас. 

"КФН взе решение за прилагане на принудителна административна мярка спрямо "Застрахователна компания Олимпик - клон България" КЧТ, с която се налага забрана за сключване на нови застрахователни или презастрахователни договори по всички класове застраховки, удължаване на срока на сключени договори и разширяване на покритието по тях, както и за забрана свободното разпореждане с активи на клона на територията на България", информираха от КФН.

Facebook logo
Бъдете с нас и във