Банкеръ Daily

Финансов дневник

Отличиха инвестиционните посредници с най-високи резултати

Заместник-министърът на финансите Маринела Петрова връчи приз в 17-та годишна церемония на Българската фондова борса (БФБ), на която традиционно се отличават инвестиционните посредници с най-високи резултати през предходната година. Събитието беше открито от изпълнителните директори на БФБ Васил Големански и Иван Такев.

Обръщение към гостите направи и финансовият заместник-министър. В изказването си Маринела Петрова благодари на участниците за активния принос в развитието на капиталовия пазар в България. Тя увери, че в контекста на Българското председателство на Съвета на ЕС Министерството на финансите работи за регулаторни инициативи, които допълнително да развият и задълбочат капиталовия пазар в ЕС и това би намерило отражение и на българския.

В категорията „Инвестиционен посредник, реализирал най-висок оборот през 2017 г.“ заместник-министър Петрова връчи наградата на „Реал Финанс“ АД. На постигналите най-добри резултати през 2017 г. бяха връчени рамкирана оригинална акция от периода на зараждането на капиталовия пазар у нас и грамота.

Facebook logo
Бъдете с нас и във