Банкеръ Daily

Финансов дневник

Отлагат икономическия форум в Давос

Следващата среща на световния бизнеселит на Икономическия форум в Давос е отложена заради пандемията от коронавирус стана ясно в сряда (26 август). 

"Световният икономически форум реши да отложи годишната среща 2021 г. в Давос до началото на следващото лято", съобщиха организаторите. Решението "не е взето лесно, тъй като необходимостта глобалните лидери да се съберат, за да създадат общ път за възстановяване и да оформят "Голямото рестартиране" в ерата след Covid-19, е  спешна". Въпреки това отлагането на срещата се оказало наложително, след като експерти са заключили, че тя  не може да се проведе "безопасно" през януари.

От организацията допълват, че през седмицата  след  25 януари 2021 г. ще бърат проведени виртуални дискусии на високо ниво.  

Световният икономически форум е международна неправителствена организация със седалище в Женева, Швейцария. Създадена през 1971 г. от професора по икономика Клаус Шваб, организацията е най-популярна със  ежегодните  срещи в Давос (планински курорт в Граубюнден, Алпите) , в които участват  световни икономически и политически лидери, интелектуалци и журналисти. Традиционно се провежда в края на януари - началото на февруари. На форума се обсъждат най-важните  теми за световното развитие. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във