Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Освободиха Стефка Славова от ЕБВР

Стефка Славова, директор за България, Полша и Албания в Европейската банка за възстановяване и развитие, изненадващо беше освободена от поста си с решение, взето "на подпис" от Министерския съвет на 17 април.


"За решението разбрах едва вчера (б.а. - 23 април). То е направено без мотивация за избора, няма биографични справки. Дори не беше оповестено както трябва", заяви пред "БАНКЕРЪ" Славова. От дългогодишната си практика в банката тя е наясно, че такива решения се взимат на редовно заседание на правителството и с поне 60 дни предизвестие. Според нея кабинетът е доволен от работата й, а самата смята, че е професионалист и не заслужава подобно отношение.


В решението, с което се отменя назначението на Славова, за нов наш представител в съвета на директорите на ЕБВР се определя Калин Митрев. Всъщност през 2010-а Славова поема поста от Митрев, който дотогава бе работил в банката повече от седем години.


Стефка Славова е първият български гражданин с докторска степен по икономика от London School of Economics и първият български представител в борда на ЕБВР, избран за председател на бюджетния комитет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във