Банкеръ Daily

Финансов дневник

Още една голяма банка ще предлага биткойн

Goldman Sachs скоро ще започне да предлага оферти за инвестиции в биткойн и други криптоактиви на най-богатите си клиенти, съобщи CNBC. Това вероятно ще се случи до края юни.

Американската банка възнамерява да предложи "пълен спектър" от инвестиции в биткойн и цифрови активи на клиентите на подразделението й за управление на богатството. 

Твърди се, че Goldman Sachs може да предлага продукти, сходни с тези на колегите им от Morgan Stanley. Както "Банкеръ" вече писа, Morgan Stanley стана първата голяма американска банка, която предлага на своите заможни клиенти достъп до биткойн фондове. Morgan Stanley дава достъп до криптофондовете само на по-богатите си клиенти, описвайки фондовете, като подходящи за хора с "агресивна толерантност към риска".  Инвестициите са достъпни само за клиенти, които притежават активи от най-малко 2 милиона щатски долара.

Най-старата банка в САЩ - Bank of New York Mellon, също обяви, че ще започне да работи с биткойн и други цифрови валути. Банката ще позволи на цифровите валути да преминават през същата финансова мрежа, която в момента използва за по-традиционни активи като американски държавни облигации и акции.

Включването на банките от Уолстрийт в търговията с криптоактиви се явява важна стъпка към приемането на биткойн като висококачествен актив. 

Платформата за разплащане PayPal пусна старта на „Checkout with Crypto“ - нова функция, която скоро ще бъде достъпна за милиони глобални онлайн бизнеси. Kлиeнтитe, ĸoитo дъpжaт битĸoйн, eтep, битĸoйн ĸeш и лaйтĸoйн в цифpoвитe пopтфeйли нa РауРаl, вeчe щe мoгaт дa ĸoнвepтиpaт cвoитe ĸpиптoaĸтиви във фиатни валути нa ĸacитe и дa пpaвят пoĸyпĸи.

Ходът на Visa идва след като големи компании като Tesla, Mastercard, Square и други възприеха криптовалутите като платежно средство през последните месеци.

Facebook logo
Бъдете с нас и във