Банкеръ Daily

Финансов дневник

Oracle и Mastercard с директни дигитални плащания в реално време

Oracle и Mastercard ще предлагат директни дигитални плащания в реално време, стана ясно по време на Световния мобилен конгрес. Целта на глобално партньорство е доставянето на рационализирани дигитални плащания за търговските вериги и хотелиерския бранш.

Двете компании първоначално ще фокусират партньорството си върху три конкретни нужди за ресторанти, хотели и хипермаркети. Компаниите ще си партнират в разработването и масовото внедряване на плащания в магазини чрез глобалното мобилно приложение Qkr! with Masterpass, което позволява на потребителите директно и в реално време да поръчват и плащат за стоки и услуги чрез своя смартфон, без да чакат на опашка на каса или за сметката от сервитьора. Тази интеграция ще премахне редица неудобства за клиентите и ще направи трансакциите лесни, удобни и сигурни.

Вместо да разработват и внедряват отделни решения за разплащане в своите магазини и онлайн платформи, търговските вериги могат да се възползват от интегрираната платформа за дигитално плащане и превенция от измами на Mastercard (Mastercard Payment Gateway Services).

Интеграцията на Masterpass (дигиталната разплащателна услуга на Mastercard) в продукти на Oracle ще позволи на търговските вериги да предоставят възможността за директни и в реално време разплащания в различни канали.

Facebook logo
Бъдете с нас и във