Банкеръ Daily

Финансов дневник

"Общинска банка" вече предлага безлихвени кредити до 4 500 лева

Безлихвени кредити до 4 500 лева вече могат да бъдат заявявани в "Общинска банка". След 29 април ще могат да кандидатстват по програмата и клиентите на "Инвестбанк". "Интернешънъл Асет Банк" ще разглежда документи от 4 май, а "Първа инвестиционна банка" – от 5 май. Това са и първите четири финансови институции, които през миналата седмица подписаха споразумение с Българската банка за развитие.

Предстои да започне приемът на документи от още осем банки - "Банка ДСК", ОББ, "УниКредит Булбанк", "Алианц Банк България", "Райфайзенбанк", ЦКБ, "Търговска банка Д" и "Пощенска банка". 

Програмата цели да подпомогне служителите в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, които временно не могат да полагат труд в условията на извънредно положение. Заемът може да бъде до 4 500 лв. - изтеглен наведнъж или на три транша от по 1 500 лева. Кредитите ще са необезпечени и по тях няма да се дължат такси, комисиони и неустойки.

Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период.

На сайта на "Общинска банка" клиентите вече могат да открият и пълната информация за кандидатстване плюс онлайн версии на необходимите документи за заявяване на кредита. Подробности могат да бъдат намерени и на сайта на Българската банка за развитие, която осигурява възможностите за безлихвени кредити. 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във