Банкеръ Daily

Финансов дневник

Обявиха застрахователите на 2021 година

S 250 3ce7ee25 dbb9 4b0b bf7a be0b7d8a75f6

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските застрахователи, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски“ и Българската асоциация на застрахователните брокери връчиха годишните си награди.

На тържествената церемония, провела се на 19 май, в хотел „Маринела“, бяха раздадени няколко типа награди.

На юбилейната 25-а годишнина от учредяването на фондацията „Проф. д-р Велеслав Гаврийски“ отличените получиха специално изработена статуетка на богинята на победата - Нике, почетна грамота и значка с лика на патрона й.

Първата награда за цялостен принос в българското застраховане отиде при Юри Копач, изпълнителен директор на Дженерали Застраховане АД и заместник-председател на управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи.

Втората награда за цялостен принос в българското застраховане от академичните среди получи доц. д-р Григорий Вазов – ректор Емеритус на ВУЗФ. Получавайки отличието, той обърна внимание, че в живота на един мъж има три периода – първият, когато участва в раздаването на награди някъде от задните редови; вторият - когато самият той раздава награди и третият – когато сам получава награди.

Наградата на фондацията „Проф. д-р Велеслав Гаврийски“ за цялостен принос в българското осигуряване получи доц. д-р Станислав Димитров, изпълнителен директор и член на съвета на директорите на Съгласие АД и ръководител на катедра „Финанси и застраховане“ във ВУЗФ.

Специалната награда на фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски“ за цялостен принос в развитието на посредничеството в застраховането отиде при Кольо Делев, управител на Ес Ди Ай Груп ООД.

В категория „Застрахователен брокер на годината – най-динамично развиващо се дружество“ призът отнесе „Амарант България“ ООД.

Застрахователен брокер на годината в категорията „Животозастраховането“ спечели „Ай енд Джи Иншурънс Брокерс“ ООД.

Призът за застрахователен брокер на годината в категорията на общото застраховане спечели Ес Ди Ай Груп ООД.

Като пенсионно осигурително дружество на 2021 г., развивало се най-динамично, бе определена ДСК-Родина АД.

За топ пенсионно осигурително дружество на годината, предлагащо допълнително и доброволно пенсионно осигуряване, бе обявено Алианц България.

Пенсионното осигурително дружество на годината, което предлага допълнително и задължително пенсионно осигуряване, е Доверие АД.

В категорията най-динамично развиващо се застрахователно дружество бе обявено Алианц България Живот.

Застраховател на годината в категорията „Животозастраховане“ стана „ДЗИ-Животозастраховане” ЕАД.

За победител в категорията „Застраховател на годината – общо застраховане“ бе обявен БУЛСТРАД Виена Иншурънс Груп.

Специалните пластики на наградите бяха дело на дизайнера Стефан Петров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във