Банкеръ Daily

Финансов дневник

ОББ създава дигитална платформа за сливания и придобивания

Чрез Match’it български компании получават достъп до селектирани инвеститори и предприемачи, както и професионално съдействие от квалифицирани специалисти

В стремежa си към иновации, дигитализация и високи стандарти Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група KBC, предлага на своите бизнес клиенти нова услуга в своето портфолио от продукти в инвестиционно банкиране, насочена към сделки по сливания и придобивания (M&A). Онлайн платформата ОББ Match’it дава възможност за бърза, лесна и конфиденциална среща на продавачи и купувачи, обмяна на информация между тях и намирането на подходящ партньор с цел осъществяване на M&A сделки.

ОББ Match’it представлява професионален, затворен за участниците, дигитален пазар с функционалности, отговарящи на нуждите на купувачите и продавачите на бизнеси, които гарантират техния интерес и дискретност в деловите взаимоотношения.

Дигиталната платформа е насочена към малки и средни по размер компании и фамилни бизнеси, които търсят решения при продажба или привличане на дялови инвеститори за развитие на своя бизнес, както и към инвеститори/купувачи, които търсят инвестиционни възможности или стратегически решения за своето развитие чрез придобивания.

Участниците в ОББ Match’it – продавачи на компании – получават възможност за бърз и достъпен начин на предлагане на бизнеса пред широк кръг инвеститори от България и Европа, в условията на пълна конфиденциалност, надеждност и контрол върху информацията. Експертите на ОББ съдействат както при представянето на компанията, така и при намирането на подходящ партньор за сделка, използвайки широката клиентска и партньорска мрежа на ОББ и KBC Груп.

Регистрираните инвеститори в платформата достигат до предложения за продажба на компании както от България, така и от други държави, в които платформата оперира.

Новата Match’it платформа ще има чудесна добавена стойност за бизнес клиентите ни, и в частност – за малките и средни компании и фамилни бизнеси. Тази платформа запълва празнината в намирането на по-лесен достъп до местен и чуждестранен капитал. С Match’it ОББ предоставя възможност на клиентите си да достигнат до голяма инвеститорска база, както и да намерят възможности за растеж.“, коментира старта на платформата Питър Рубен, главен изпълнителен директор на ОББ.

Като част от международна група ОББ предлага на своите клиенти цялостно обслужване в цикъла на сделки по сливания и придобивания – от стратегическото решение за покупка или продажба на бизнеси, през консултиране относно структуриране и финализиране на сделката, потенциално финансиране на придобиването и услуги при последващото управление на паричните средства. Комплексният подход към клиентите се допълва и с продуктите от ОББ Премиум банкиране, включващи професионални консултации за инвестиции на свободните средства на продавачите на компании.

Facebook logo
Бъдете с нас и във