Банкеръ Daily

Финансов дневник

ОББ с престижна награда за своята ESG стратегия

Банката бе отличена за прилагане на ефективна стратегия за екологично, социално и корпоративно управление

S 250 4620a797 4f82 4a9a 9422 c3db39ed8156

Обединена българска банка \ОББ\, част от белгийската финансова група KBC, е носителят на отличието за финансова институция в категория „Стратегия“ на първите у нас “ESG Awards“, организирани от PWC България. Наградите се присъждат на организации, които прилагат ефективна ESG стратегия, предлагат иновативни продукти и услуги с положително въздействие върху околната среда и провеждат успешни информационни и промоционални кампании в областта на устойчивото развитие.

Питър Рубен, главен изпълнителен директор на ОББ и KBC Банк, получи отличието и заяви: „За мен е голяма чест, че получихме тази награда. ESG е вградена в стратегията на цялата група KBC. Като водеща финансова институция ние приемаме много сериозно отговорността си да допринасяме за устойчиви икономика и общество.

Близо 70 компании се включиха в първото издание на конкурса, а отличието “ESG Award“ бе присъдено в три основни категории: „Стратегия“, „Иновации“ и „Образователна програма“.

Кандидатурите във всяка категория бяха разглеждани от жури от независими експерти, които оценяваха кампании, насочени към подобряване на екологични резултати чрез зелена трансформация, намаляване на въглеродния отпечатък, постигане на нетни нулеви емисии, внедряване на кръгови модели, социалната и работната среда, прозрачност на корпоративното управление и др.

Facebook logo
Бъдете с нас и във