Банкеръ Daily

Финансов дневник

ОББ подписа 70 млн. евро гаранции с ЕИФ за финансиране на българския бизнес

Снимка: ОББ

Обединена българска банка и Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) подписаха споразумение за гарантиране на трансакции, отпуснати за финансиране на малки, средни и малки междинни предприятия (с персонал до 499 души) на стойност 70 млн. евро.

Церемонията по подписване се проведе по време на годишната FinTech и InsureTech конференция в София. От страна на Европейския инвестиционен фонд споразумението беше подписано от Винсент ван Стийнсел, ръководител "Портфейлни гаранции", а от страна на Обединена българска банка  –  от Десислава Симеонова, изпълнителен директор "Малки и средни предприятия и корпоративен сегмент".

Новата програма ДЖЕРЕМИ за търговско финансиране предоставя възможност за частично обезпечаване на предоставяни от ОББ банкови гаранции, акредитиви и общи лимити за оборотни средства и издаване на банкови гаранции и акредитиви в евро, лева и щатски долари. Максималният размер на ниво сделка е 3 млн. евро, като програмата гарантира 50%.

"Партньорството с Европейския инвестиционен фонд е от ключово значение за ОББ. Настоящето споразумение с ЕИФ е седмо поред за ОББ. Благодарение на него ние ще продължим да предлагаме на нашите клиенти продукти с преференциални условия, изпълнявайки една от основните ни цели – да подкрепяме развитието на малките и средни предприятия в България. Към момента, по програми на ЕИФ ОББ е финансирала над 5500 предприятия за над 650 милиона евро“, сподели Десислава Симеонова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във