Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ОББ е най-добрата в търговското финансиране

Наградата прие от името на ОББ Хубер Бенуут, генерален мениджър Търговско финансиране на" КВС Груп" (вляво). Тя беше връчена от Джоузеф Джиарапуто, издател и редактор на списание Global Finance.

Престижното финансово издание Global Finance  отличи Обединена българска банка за най-добра банка в областта "Търговско финансиране" в България. Наградата бе официално връчена по време на BAFT Europe Bank-to-Bank Forum в Лондон, когато бяха раздадени деветнадесетите поред годишни награди World’s Best Trade Finance Providers на международното списание Global Finance. Те отличават най-добрите банки в областта на търговското финансиране от 95 страни по света.

Наградата е от специално значение за ОББ, която получава признанието още при първото си участие в конкурса, вече като част от KBC Груп и в динамичен период на интеграция и трансформация.

"Горд съм, че проучването на Global Finance отличи ОББ с тази награда. За нас тя е признание за високия професионализъм и качеството на услугите, които предлага екипът на Търговско финансиране в ОББ. Наградата е доказателство, че въпреки предизвикателната геополитическа, икономическа и технологична среда ние подкрепяме клиентите и партньорите си, предоставяйки им най-високо ниво на обслужване", заяви Петър Андронов, главен изпълнителен директор на ОББ.

Класацията на Global Finance се съставя от редакторския борд, наградите са стандарт за върхови постижения във финансовата индустрия, а лауреатите им се определят според обективни и субективни критерии. Обективните сред тях са: обем на транзакциите, обхват на глобалното покритие, доходност, обслужване на клиенти, конкурентно ценообразуване, иновации и т.н. Субективните критерии включват мнението на отраслови анализатори, рейтингови агенции, корпоративни мениджъри, технологични експерти, клиенти и контрагенти от индустрията. Като резултат банките победители невинаги са най-големите, най-старите или най-диверсифицираните, а са най-доказаните в дадена област.

Списание Global Finance е основано през 1987 г. със седалище в Ню Йорк, има над 50 050 абоната и читатели в 188 страни. Аудиторията на Global Finance включва висши корпоративни и финансови служители, отговорни за вземане на инвестиционни и стратегически решения в мултинационални дружества и финансови институции. В продължение на 32 години списанието избира лидерите сред банките и други доставчици на финансови услуги.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във