Банкеръ Daily

Румен Радушев, Пощенска банка:

Нужни са единни регулаторни изисквания

S 250 439dbdcb b8ce 4506 9300 10e7aac29d92

Как дигитализацията ще трансформира традиционните финансови услуги? Отговор на този въпрос дават водещи експерти от банковия и небанковия финансов сектор по време на втората годишна конференция "Финансите в дигиталния свят", организирана от вестник "БАНКЕРЪ“ с генералното спонсорство на Vivacom.
Партньори на събитието са TBI Bank, Пощенска банка, Борика - Банкови услуги, Булстрад Виена Иншурънс Груп и Булстрад Живот.

"Дигитализацията не засяга само банкирането, но и всеки аспект от нашия живот", отбеляза Румен Радушев, началник управление "Индивидуално банкиране и алтернативни канали" в Пощенска банка. Според думите му потребността от дигитализация на банковите процеси е все по-силна от всякога. Той илюстрира този факт с резултати от проучване, което показало, че над 70% от хората, родени след 2000-та предпочитат да посетят зъболекар, пред това да влязат в банков клон.

"Редно е да се запитаме, до колко банките са готови", подчерта той. В този контекст Румен Радушев изброи финансови институции, които вече са стартирали нови брандове, както и такива, които са поставили роботи - консултанти на клиентите им.

По отношение на заплахите, които крие дигитализацията експертът посочи технологичните гиганти, които съхраняват огромни количества информация за клиентите си. Малките финтех компании същото крият своите рискове, смята той. 

"Нужни са еднакви регулаторни изисквания", обобщи Радушев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във