Банкеръ Daily

Финансов дневник

Новият шеф на ФГВБ на среща в парламента

"Ролята обаче на Фонда в процес на несъстоятелност е изключително важна в проследяването на парите и ангажирането на Международната разследваща компания. Това беше значителна част от разговора, която проведохме. Обсъдихме какви стъпки трябва най-спешно да се предприемат, за да бъде гарантирано, че всички прихващания с негарантирани влогове ще бъдат погасени като нищожни сделки, която мисля, че осигурихме". Това заяви Радан Кънев от Реформаторския блок след края на среща с новия председател на Фонда за гарантиране на влоговете в банките Радослав Миленков.

По покана на премиера Бойко Борисов, Миленков бе в Народното събрание заедно с финансовия министър Владислав Горанов. Целта на срещата бе той да се представи на коалиционните партньори на ГЕРБ - Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

След края на срещата Радан Кънев обясни, че от Реформаторския блок са били изненадани от това, че толкова важно назначение не е било съгласувано. Според него най-важно е да бъде чут ръководителя на Фонда относно несъстоятелността на КТБ.

Вчера изненадващо бившия председател на Фонда Росен Николов подаде оставка, а като мотив посочи лични причини. Оставката му бе одобрена по време на заседанието на Министерския съвет и бе гласуван новият председател.

При напускането на сградата на парламента Владислав Горанов не пожела да даде коментар.

Facebook logo
Бъдете с нас и във