Банкеръ Daily

Финансов дневник

Новият финансов министър не планира да уволни Спецов

Новият служебен финансов министър Валери Белчев ще продължи да работи с изпълнителния директор на НАП Румен Спецов. С уговорката, че не е запознат с искането на ГЕРБ Спецов да бъде освободен, защото е подписал сам ревизионния акт на собствената си фирма, Белчев каза: „Не съм в течение на въпросната пресконференция. Да, потвърждавам, ще продължим да работим с него, такива са нашите планове“.

По-рано бившите управляващи дадоха брифинг, за да поискат отстраняването на ръководителя на приходната агенция, който бе назначен от предишния служебен финансов министър Асен Василев.

От ГЕРБ твърдят, че шефът на НАП Румен Спецов е подписал ревизионния акт на фирмата си през март 2016 г., което означава, че е знаел, че е продал фирмата си със задължения. От Борисовата партия цитират официален отговор на бившия служебен министър на финансите Асен Василев, получен в последния работен ден на предишния кабинет.

"В продължение на 3 месеца чакахме отговор от Министерството на финансите за данъчната проверка на фирмата на шефа на НАП – Румен Спецов. Отговор получихме едва в сряда от Асен Василев. В писмото до нас се посочва, буквално в едно изречение, че Спецов е получил и подписал ревизионния акт на фирмата си през март 2016 г.", заяви Христо Гаджев.

"Това означава, че има голям проблем с морала на този човек, който продължава да бъде шеф на НАП. Въпросът е дали Румен Радев, с новото служебно правителство, ще продължава да държи г-н Спецов на поста, след като се знае, че е извършил данъчна измама. За нас това е недопустимо", допълни той.

Според Александър Ненков бившият служебен министър Асен Василев съзнателно е прикривал факта, че Спецов е ощетил държавната хазна, като не е платил дължимите данъци.

Facebook logo
Бъдете с нас и във