Банкеръ Daily

Финансов дневник

Нови промени в ръководството на Общинска банка

Ръководството на Общинска банка вероятно до месец ще има  изцяло обновен състав. Имаме предвид, че членовете на управителния й съвет ще са напълно различни от хората, които управляваха банката до времето, когато  Столичният  общински съвет продаде (през януари тази година)  за 46 млн. лв. акционерния си дял ( 67% от капитала) в банката на лихтенщайнския взаимен фонд "Новито опортюнитис".

Вестник "БАНКЕРЪ" научи, че през седмицата надзорният  съвет на Общинска банка е подал за одобрение  в БНБ  документите за утвърждаване на нов член на управителния й съвет. Това е Тодор Ванев.  Той е работил преди това  в Националния гаранционен фонд, който е част от структурата на Българска банка за развитие. Твърди се,  че Ванев е човек на Ангел Геков, който стана изпълнителен директор на Общинска банка на мястото на Сашо Чакалски веднага след като СОС продаде дела си на "Новито Опортюнитис". Самият  Сашо Чакалски сега е временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на "Топлофикация София".

След сделката с "Новито Опортюнитис" от банката бяха освободени почти всички членове на управителния й съвет, а  на техните места бяха назначени Борислав Чиликов, Петър Джелепов и Владимир Котларски. От стария УС на банката в мениджмънта й остана само Николай Колев, който обаче от изпълнителен директор бе "понижен" в обикновен член на управителния й съвет. Сега с номинирането на Тодор Ванев за член на УС на кредитната институция може да се очаква, че Николай Колев ще бъде освободен от състава на нейния висш мениджмънт.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във