Банкеръ Daily

Финансов дневник

Нови карти от "Пощенска банка" за клиенти на "Банка Пиреос"

На 13 юни т. г. приключи придобиването на "Банка Пиреос България АД" от "Пощенска банка" (Юробанк България АД), като скоро се очаква да се осъществят юридическото и оперативното обединение на двете институции.

След оперативното обединение клиентите на "Банка Пиреос" ще получат новата си карта от "Пощенска банка", която ще замени тази, издадена по-рано от "Пиреос". Експертите от "Юробанк" съобщиха, че картите на настоящите клиенти вече са издадени и доставени в офисите на Пощенска банка. Те ще бъдат уведомени допълнително със SMS съобщение на мобилния телефонен номер, предоставен от тях в банката, относно адреса на офиса на Пощенска банка, от който могат да получат новата си карта.

"След като получите Вашата нова карта от Пощенска банка, тя ще бъде активирана автоматично на датата на оперативното обединение, като дотогава ще можете да продължите да ползвате съществуващата си карта", подчертават от "Пощенска банка".

Считано от датата на оперативно обединение, съществуващата дебитна и/или кредитна карта от Банка Пиреос ще бъде деактивирана и няма да може да бъде ползвана - дори и в случай че дотогава клиентите не са посетили офис на Пощенска банка, за да получат новата си карта и да подпишат нов договор с Пощенска банка, обясниха още от "Юробанк България".

Точните дати на юридическото и оперативното обединение ще бъдат обявени допълнително в специалните рубрики на корпоративните страници на "Пощенска банка" и "Банка Пиреос", в офисите на двете институции, както и чрез приложението EVA Postbank на Пощенска банка.

Facebook logo
Бъдете с нас и във