Банкеръ Daily

Финансов дневник

Новата кампания през банкомат предлага лесен и достъпен начин за дарения

Близо 3 500 деца в България, лишени от родителска грижа, се нуждаят от подкрепа, за да водят нормален живот според статистически данни на Държавната агенция за закрила на детето*. В продължение на повече от четвърт век SOS Детски селища България осигурява семейство и здравословна среда за развитието и израстването на деца, лишени от родителска грижа и деца, които са в риск да загубят закрилата на своите родители. 

В навечерието на Коледа Сдружението стартира партньорство със Сосиете Женерал Експресбанк, в рамките на което всички картодържатели, ползващи банкомат на банката, ще имат възможността по време на тегленето да дарят за каузата на SOS Детски селища България. С новата функционалност, разработена с безвъзмездното съдействие на БОРИКА, финансовата институция улеснява всички притежатели на дебитни и кредитни карти, да извършват дарение по бърз и достъпен начин на стойност 1 лев.

Събраните средства ще постъпват по сметка на SOS Детски селища България и ще бъдат изразходвани за предоставянето на качествена ежедневна грижа за над 500 деца и младежи от програмите на организацията. Това са:
1.    Децата в SOS приемните семейства в София, Перник и SOS Детско селище Трявна;
2.    Младежите от SOS младежките домове в София и Велико Търново;
3.    Децата и младежите от SOS малките семейни домове във Велико Търново и Габрово;
4.    Младежите, подкрепяни чрез Програмата „Начало на самостоятелен живот“;
5.    Децата, които са в риск да бъдат разделени от своите родители и които подкрепяме чрез SOS центровете ни за обществена подкрепа в София, Перник, Велико Търново и Габрово.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във