Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Нов заместник в Агенция "Митници"

Новият заместник-директор на Агенция "Митници" ще е Георги Александров, който за кратко оглавяваше Териториална дирекция "Тракийска". Той е дългогодишен служител на агенцията. По образование е юрист. Като такъв е работил в Митница Югозападна - със седалище Благоевград.

Там Александров е бил заместник-началник и началник преди трансформацията. През 2011 г. е избран за митничар №1 и печели приза "Служител на Агенция "Митници" за цялостен принос в областта на митническото разузнаване и разследване.

Длъжността директор на Териториална дирекция "Северна морска" Александров ще съвместява Виолета Конова, която е заместник-шеф на дирекцията. Длъжността директор на Териториална дирекция "Тракия" ще съвместява Георги Костадинов.

По новия вътрешен правилник шефът на Агенция "Митници" Георги Костов има право да назначава без конкурс и да освобождава началниците на петте нови звена.

Досегашният заместник-директор на Агенция "Митници" Юлиян Мирков вече не заема този пост. Той напуска системата по собствено желание, заявиха от Агенция "Митници".

С поста си се е разделил и директорът на варненската митница Светлан Савов.

Заповедта на Юлиян Мирков е била подписана от министъра на финансите на 23 януари тази година. Мирков работи в митническата администрация от 2004 година. От 2009 г. е началник на отдел "Митническо разузнаване и разследване" в Митница Столична. Преди това е бил началник на отдел "Митническо разследване и разузнаване" в Регионална митническа дирекция - София, и началник сектор "Разузнаване". От 2013 г. е заместник-началник на Митница Столична. От 2015 г. по времето на покойния Ваньо Танов бе назначен за шеф на Свиленградската митница, след което пое поста, с който сега се разделя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във