Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Нов вирус от името на НАП

Вирус се разпространява чрез електронната поща отново от името на Националната агенция за приходите. Съобщението гласи, че е променен срокът за подаване на годишни финансови отчети. Но НАП категорично заявява, че не е разпращал имейл с подобно съдържание.

Това е четвъртата през последния месец злоупотреба от този тип с името на Агенцията за приходите. Предишните фалшиви имейли стряскаха получателите си с промени в регламента за подаване на данъчни декларации и солидни глоби за нарушителите на новите разпоредби.

Сега, ако отворите имейла, се активира вирус, който краде паролите и точи финансова информация за фирмата ви. Тази информация може да бъде продадена на хакери, които да източват сметки.

НАП съветва своите клиенти да не отварят прикачените файлове, а ако са го направили, да стартират веднага антивирусната си програма. Електронните писма-вируси обикновено не са с подател Националната агенция за приходите. А електронните адреси на НАП са с домейн - nra.bg и nap.bg.
Агенцията работи заедно със специализираните служби за издирването на извършителите.

Официална информация за промени в данъчноосигурителното законодателство може да бъде намерена на сайта на НАП - nap.bg или чрез националния телефон на НАП - 0700 18 700.

Facebook logo
Бъдете с нас и във