Банкеръ Daily

Финансов дневник

Никола Бакалов е вписан в Търговския регистър като член на УС и изпълнителен директор на ПИБ

Никола Бакалов е вписан в Търговския регистър като член на Управителния съвет и изпълнителен директор на "Първа инвестиционна банка" АД, съобщиха от кредитната институция.

Никола Бакалов се присъедини към управленския екип на Fibank като член на Управителния съвет и изпълнителен директор на 21 януари тази година. Той ще отговаря за следните дирекции: "Банкиране на дребно", "Главна каса", "Дигитално банкиране", "Злато и нумизматика", "Картови разплащания", "Клонова мрежа", "Организация и контрол на клиентското обслужване" и "Частно банкиране".

Никола Бакалов е завършил УНСС през 1997 г. и има магистърска степен по "Международни икономически отношения". Към екипа на Първа инвестиционна банка се присъединява през 2000 година. През периода 2005-2011-а е директор "Картови разплащания". По това време е избран и за член на Изпълнителните комитети на Mastercard България и VISA България.

През 2011 г. е поканен да се присъедини към управлението на "Алианц Банк България", където е избран за член на Управителния съвет и заема последователно длъжностите - изпълнителен директор и главен изпълнителен директор. През 2013 г. Бакалов поема управлението на "FiHealth Застраховане" АД - един от водещите здравни застрахователи в България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във