Банкеръ Daily

През юли:

Няма желаещи застрахователи и брокери за работа в чужбина

Няма застрахователни компании и застрахователни посредници, които  са нотифицирали Комисията за финансов надзор (КФН), че желаят да извършват дейност на територията на "държави членки на ЕС и ЕИП при условията на свобода  на предоставяне на услуги или правото на установяване". Това става ясно от данните на регулатора за месец  юли. Така според тази статистика  броят им се запазва - съответно  18 и 49. 

Но  нови шест застрахователни дружества със седалище в други държави  - членки на ЕС искат да извършват дейност на територията страната ни. Общият брой на компаниите с подобни намерения достига 650 през юли.

А  колкото  до застрахователните посредници от европейски страни, желаещи да работят у нас - техният брой се увеличава през юли с 3 и достига 3064.

"През юли 2020 г. в КФН са получени 31 уведомления от компетентни органи на държави членки по отношение  на  извършването (вписване или прекратяване на нотификацията) на застрахователни дружества и застрахователни посредници със седалище в други държави - членки на ЕС, в т.ч. уведомления за разширяване на обхвата на извършваната дейност или предоставяне на информация за промяната на адреси и представители", обобщават от КФН.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във