Банкеръ Daily

Финансов дневник

НАП проверява фирми с нелогично високи касови наличности

Националната агенция за приходите започва за поредна година кампания спрямо близо 12 800 лица, които са посочили в годишните си финансови отчети за 2020-та, че държат в брой над 100 хил. лева. 

Данъчните инспектори вече извършват и ревизии на близо 2500 дружества, като преброяват, описват и сравняват сумите в касата с посочените в счетоводните отчети.

Наред с контролната кампания на място, рисковите лица ще получат електронни писма или обаждане от Информационния център на НАП. По този начин институцията насърчава фирмите доброволно да прегледат отново счетоводните си документи и да направят корекции в годишните си финансови отчети, в случай че са допуснати неточности. 
      
„В духа на партньорски подход, НАП информира бизнеса за възможностите за корекции в декларираните данни. Отчитаме положителен ефект от кампанията през предходната година върху поведението на дружествата. Много от тях разпределиха дивидент и платиха данъка за това, други коригираха годишните си финансови отчети“, отбеляза заместник изпълнителният директор на агенцията Зоя Габровска. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във