Банкеръ Daily

Финансов дневник

НАП пое функциите на Държавната комисия по хазарта

Надзорът над  хазарта вече се осъществява от Националната агенция за приходите (НАП), съобщиха от приходната агенция. Промените са факт от 8 август 2020-а. Според новите правила лицензирането на операторите на хазартни игри, обслужването, контролът и събирането на публичните вземания по Закона за хазарта преминават от закритата Държавна комисия по хазарта към приходната администрация. Лицензите на хазартните оператори, издадени до влизането в сила на измененията на Закона за хазарта, запазват своята валидност.

До 15 август всички организатори на хазартни игри, които не са подали своите декларации и данни за периоди на отчитане преди влизането в сила на измененията на Закона за хазарта, следва да ги подадат в Националната агенция за приходитe по електронен път на имейл, подписани с електронен подпис. Неплатените за минали периоди задължения, както и дължимите такси по Закона за хазарта също се внасят в НАП, напомнят от данъчната агенция.

"Ще използваме опита на НАП в електронните услуги, управлението на бизнес процеси и експертния потенциал на екипа, за да усъвършенстваме процесите в хазарта. Независимо от кратките срокове от приемането на закона, вярвам, че ще се справим с поемането на новите функции от страна на НАП", каза по повод новите отговорности на приходната агенция изпълнителният директор Галя Димитрова.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във