Банкеръ Weekly

Финансов дневник

НАДЗОРНИЯТ СЪВЕТ НА БНП-ДРЕЗНЕРБАНК ПОЛУЧИ НОВ МАНДАТ

До края на 2000 г. френската БНП-Париба и германската Дрезднер Банк ще прекратят съвместните си участия в Източна Европа. Това се отнася и за БНП-Дрезднер Банк (България), в която БНП-Париба и Дрезднер Банк държат по 40%, а ЕБВР - 20 процента.


Французите вече намекнаха за желанието си да имат самостоятелно присъствие на българския пазар, като се включиха в приватизационното наддаване за БИОХИМ. Но не е ясно дали ако спечелят, ще продадат дела си в БНП-Дрезднер Банк (България). Поне засега индикации за подобен развод няма. Още повече че извънредното общо събрание на банката, което се проведе на 15 ноември 2000 г., реши да удължи мандата на членовете на надзорния й съвет с още три години. В надзора на кредитната институция влизат Ханс Юрген Хаас-Витмюс, Франсоа Брюно, Йоахим Швалбе, Волфганг Шпитка и Норийн Дойл. До края на ноември се очаква да бъдат избрани председател и заместник-председател на ръководния орган. Досега председател на надзорния съвет беше Ханс Юрген Хаас-Витмюс, а негов заместник - Франсоа Брюно.


Акционерите на БНП-Дрезднер Банк (България) взеха решение и за промяна в предмета на дейност на банката във връзка с новия закон за публично предлагане на ценни книжа.


Facebook logo
Бъдете с нас и във