Банкеръ Daily

Финансов дневник

Над 70 проекта премериха сили в благотворителна инициатива на "УниКредит"

Над 70 проекта, насочени към подкрепа на каузи, свързани с деца, кандидатстваха в благотворителната инициатива на Фондация "УниКредит" и "УниКредит Булбанк" Call for Europe: В подкрепа на детството.

От банката съобщават, че проектите са били на изключително високо ниво, а каузите – разнообразни: подкрепа на деца със заболявания, организация на детски фестивали, придобиване на професионални и социални умения от деца, израснали в институции, медиация при раздяла на родителите и много други.

Общият размер на финансирането, за което участващите организации кандидатстваха, надхвърли два милиона лева.

Жури от експерти и представители на "УниКредит Булбанк" отличи седем проекта, които ще продължат напред в надпреварата за финансирането. Според регламента на инициативата, фондацията ще осигури общо 35 хиляди евро за проекти в подкрепа на детството в България.

Седемте проекта, които продължават напред, са: „Да пораснеш е мисия“ на Фондация „Агапедия“; "Селективна училищна Програма за превенция на маладаптивни поведения-СУПРА" на Център за хуманни политики; „Приятели на децата“ на Асоциация „Първи юни“; „Училище за моите финанси“ на фондация „Подарете книга“; Love Guide Mobile App на Фондация „Лърн“; „Когато родителите се разделят: как да подкрепим детето по най-добрия начин“ на Асоциация „Родители“ и „Малки истории за големи хора“ на Лятна START академия 2020.

Те ще очакват окончателното решение на Фондация "УниКредит" в следващите месеци.

Журито, което направи селекцията в България, беше в състав: Теодора Петкова, главен изпълнителен директор на "УниКредит Булбанк", Красимира Величкова, директор на Българския дарителски форум, Мария Брестничка, координатор мрежа в "Национална мрежа за децата", Анна Адамова, програмен директор на Българския център за нестопанско право, Диляна Стоянова, старши мениджър "Събития и спонсорства" в "УниКредит Булбанк" и Екатерина Анчева, старши мениджър "Комуникации и корпоративна култура" в "УниКредит Булбанк".

Междувременно подкрепата на "УниКредит Булбанк" във връзка с разпространението на COVID-19 в страната достигна 225 000 лева. Вчера банката обяви дарение от нови 100 000 лв. за Министерство на здравеопазването, които ще бъдат използвани за подпомагане работата на лабораториите и купуване на тестове. Още 25 000 лева ще бъдат предоставени на общ фонд на дарителите, средствата от който ще бъдат разпределени според препоръките на Кризисния щаб.

Новите дарения идват по-малко от седмица след като кредитната институция дари 100 000 лв. на "Пирогов" за покриване на извънредните й нужди.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във