Банкеръ Daily

Финансов дневник

Над 64 млн. лв. плати НАП по програмата за подкрепа с оборотен капитал

Над 64 милиона лева е платила Националната агенция за приходите по програмата за подкрепа с оборотен капитал на 5440 дружества, които са засегнати от противоепидемичните мерки. Частично одобрение са получили три фирми, а откази са постановени за 33 кандидати, които не са отговаряли на изискванията за отпускането на помощта.

Подкрепата с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси ще продължи през  март, съобщават от приходната агенция. Одобрените кандидати ще получат уведомление от НАП за участие в процедурата при новите условия, утвърдени от изпълнителния директор на Националната агенция по приходите.  Те ще трябва да представят допълнителна информация за оборотите си за месеците февруари и март 2021 година, в случай че не са осъществявали дейност заради въведените със заповед на здравния министър противоепидемични мерки.

На всяка от компаниите, която e одобрена на първата фаза на Програмата, ще бъде изпратено уведомление, като с него ще бъде поставен срок от 7 работни дни, в който да се добавят данните за оборотите за преустановените дейности в периода февруари и март 2021 година. Участието в новата процедура, без одобрение на подадено заявление и изпратено уведомление от НАП, не е възможно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във