Банкеръ Daily

Финансов дневник

Над 4.8 милиона са осигурените българи в четирите вида пенсионни фондове

Общо 4 828 080 са осигурените българи в четирите вида пенсионни фондове към края на юни тази година. За периода има нарастване с 0.60 на сто спрямо полугодието година по-рано, съобщават от Комисията за финансов надзор. Информацията е получена на база на отчетите и справки, представени от пенсионноосигурителните дружества в регулатора.

В системата на допълнителното пенсионно осигуряване към края на юни са акумулирани нетни активи на стойност 18.47 млрд. лева. В сравнение с края на първото полугодие на 2020 г. тази сума нараства с 16.48 на сто.

Общите приходи на пенсионноосигурителните дружества за първите шест месеца на тази година се оценяват на 113.51 млн. лева и се увеличават с 10.87 на сто в сравнение с отчетените парични постъпления година по-рано.

ПОК "Доверие" АД е с най-много приходи в периода между януари и юни тази година - 26.02 млн. лева, като нарастват с около три милиона лева.

Нетният финансов резултат на пенсионноосигурителните  дружества  в края на юни е положителен и е в размер на 33.63 млн. лева. За полугодието на миналата година този показател беше 27.88 млн. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във