Банкеръ Daily

Финансов дневник

На 6 декември връчваме за 28-ми път наградите "Банкер на годината"

С наближаването на Никулден идва и моментът, в който БАНКЕР прави своя преглед на банкерските редици и избира победителите сред многото успели през годината. Така че на 6 декември да сложим лавров венец на отличилите се в българския банков сектор през 2021 година. Като символ на победа и слава. 

През 1992 г. след 44-годишно прекъсване Асоциацията на търговските банки и Българската народна банка възстановяват традицията църковният празник Никулден да се отбелязва и като празник на банките и банкерите. Месеци след това се ражда и банковият и финансов седмичник на България в. "Банкеръ", а с него и престижните награди "Банкер на годината". Оставайки верни на традицията, тази година изданието за 28-ми път отличава най-доказаните банкови мениджъри, като единствената година без отличия бе 2014-а.

Наградите "Банкер на годината" са дело на художника Андрей Москов, изобразяват богинята на победата Нике и всяка от тях е уникален шедьовър - без второ, трето или пето копие. Статуетките отиват в ръцете на  цяла селекция банкери, представляващи институции, които бележат  прогрес по шест показатели, които "Банкеръ" използва при класирането на  банките в България - на всеки три месеца. 

Нашите статуетки обаче са фокусирани и върху личните качества на банкерите, като популярност, лоялност към институцията, отстояване на лично мнение и позиция, които да дават пример за подражание на следващите поколения банкови кадри. Доказателство, че не правим компромиси при избора на най-успешните банкови мениджъри е, че техните професионални качества и отдаденост все по-често се разпознават и на европейско ниво.

Пример за това е, че двама от "Банкерите на годината" през 2020-а - г-жа Теодора Петкова и г-н Петър Андронов, от тази година поеха отговорности за работата на източноевропейските поделения на двe от банките майки - УниКредит и белгийската KBC, което е своеобразна оценка за качеството на българския банков мениджмънт. 

Надяваме се статуетките на победата и тази година  да донесат успех на своите нови притежатели. Редакцията на в. "Банкеръ" поздравява всички, занимаващи се с банково дело с празника на банкера.

Facebook logo
Бъдете с нас и във