Банкеръ Daily

Финансов дневник

МВФ поздрави Гърция за напредъка

Международният валутен фонд (МВФ) ще подпомогне отделянето на Атина от международното финансиране, каза гръцкият финансов министър Гикас Хардувелис след среща с изпълнителния директор на Фонда Кристин Лагард.

Според изявлението на МВФ след срещата на Лагард и Хардувелис във Вашингтон разговорите са били съсредоточени върху "напредъка в рамките на програмата и възможностите за следващи стъпки", пише в. "Катимерини".

Лагард призова за ефективно прилагане на важните структурни реформи и поздрави гръцкото правителство за отбелязания значителен фискален напредък. Тя повтори и обещанието, че МВФ ще подкрепя Гърция по пътя й към постигане на целите от програмата. Директорката на Фонда подчерта необходимостта реформите да продължат.

"Проведохме интересен разговор. Кристин Лагард ни поздрави за големия напредък на нашата страна през последните няколко години. Тя каза, че е важно реформите да продължат, а МВФ ще подкрепи усилията, които полагаме по пътя към постигане на нашите цели", каза Хардувелис.

Facebook logo
Бъдете с нас и във