Банкеръ Daily

Финансов дневник

Moody’s повиши кредитния рейтинг на Generali

Международната агенция Moody’s съобщи, че е повишила рейтинга на Група Generali по отношение на застрахователната финансова стабилност (Insurer Financial Strength, IFS) от Baa1 до ниво A3.

Перспективата за Групата остава стабилна.

От Moody’s посочват, че повишаването на рейтинга отразява подобряването на кредитния профил на Generali, както и очакването, че диверсифицирането на приходите, печалбата и активите извън Италия ще позволи на компанията да запази стабилната си позиция при потенциални стресови сценарии в страната.

Според агенцията, Групата Generali  отчита значителен прогрес в подобряването на своя рисков профил на задълженията, конкретно в сферата на животозастраховането и отчита успешно пренасочване на бизнеса на Generali към продукти, които са по-малко зависими от лихвените проценти (застраховки, свързани с инвестиционен фонд и рискови застраховки).

Generali е един от най-големите доставчици на застрахователни услуги и такива, свързани с  управлението на активи в световен мащаб.  Групата има водеща позиция в Европа и нарастващото присъствие в Азия и Латинска Америка.

Групата присъства и у нас чрез „Дженерали Застраховане“ АД – София, една от водещите застрахователни компании в България.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във