Банкеръ Daily

Финансов дневник

Митничар №1 се фокусира върху балите боклук

"Във връзка с публикации, базирани на неофициални източници, за оставка на директора на Агенция „Митници“ в новинарски сайтове с имидж на сериозни медии, Министерството на финансите заявява, че написаното не отговаря на истината", се казва в позиция на финансовото ведомство.

Слухът, разпространен от всекидневници, беше, че Костов е депозирал оставката си малко след Нова година. Като мотив бил посочен лични причини. Според процедурата оставката трябвало да бъде приета от финансовия министър Владислав Горанов, който обаче щял съгласува решението си с премиера Бойко Борисов.

Веднага след това от пресцентъра на митниците заявиха, че официално няма депозирана оставка.

Информацията бе разпространявана на фона на аферата с вноса на боклук от Италия.

"Оставка не е подавана от г-н Костов, нито му е искана от министъра на финансите Владислав Горанов. Откакто Георги Костов оглавява Агенция "Митници", резултатите от работата на институцията са отлични – повишена е събираемостта на приходите, борбата с контрабандата на акцизни стоки е видима в изследванията на независими анализатори, задържани са рекордни количества наркотични вещества", категорично заявяват от Министерство на финансите.

БАНКЕРЪ направи своя проверка в митниците. Източници на вестника казаха, че е заострено вниманието към вноса на отпадъци и отчетността по въпроса.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във