Банкеръ Daily

Финансов дневник

Мениджърски рокади в пенсионните дружества

Комисията за финансов надзор разгледа и одобри промени в управителните органи на няколко от поднадзорните й пенсионни и застрахователни компании.

От регулатора съобщиха, че Янаки Севастиянов Янакиев е одобрен за независим член на Надзорния съвет на Пенсионно осигурителната компания "ДСК - Родина". За член на надзора е одобрен и Юрий Благоев Генов.

"ДСК-Родина" АД осъществява дейност от 1997 година. Основен акционер в компанията с 99.75% от капитала е "Банка ДСК", част от международната финансова група ОТП.

Герхард Ланер пък е получил одобрение за член на Надзорния съвет на ЗАД "Булстрад Виена Иншурънс груп", а Наталия Александрова Гавалюгова - за ръководител на функцията по вътрешен одит на застрахователното дружество "ОЗОК Инс" АД.

От КФН съобщиха също, че е приета на второ гласуване Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 28 от 10.05.2006 г. за условията и реда за провеждане на изпит за професионална квалификация на застрахователните брокери и за признаване на квалификация, придобита в държава членка на ЕС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във