Банкеръ Daily

Финансов дневник

Мениджъри от "Райфайзенбанк" се вливат в новата "KBC Банк България“

S 250 ed350050 37d0 4744 97c6 5af47d5ed9c0

След новината за сключването на сделката между KBC Банк и "Райфайзен Банк Интернешънъл", обявена на 15 ноември 2021 г., относно придобиването на 100% от акциите на "Райфайзенбанк (България)" ЕАД, се очакваше какви ще се мениджърските рокади в новата "KBC Банк България" и дъщерните ѝ дружества. 

Председател на Надзорния й съвет е Петър Андронов, който освен това е председател и на Надзорния съвет на ОББ, както и член на Управителния съвет на KBC Груп и главен изпълнителен директор за международните пазари на KBC.

Главният изпълнителен директор на ОББ Питър Рубен става и главен изпълнителен директор на "KBC Банк България".

В Управителния съвет на "KBC Банк България" остават в пълен състав всички български членове на Управителния съвет на "Райфайзенбанк България" на настоящите им позиции и в настоящите им роли. Добромир Добрев продължава да заема длъжността изпълнителен директор „Корпоративно банкиране и капиталови пазари“. Ани Ангелова продължава да бъде изпълнителен директор „Банкиране на дребно“. Преди да стане член на управителния съвет на "Райфайзенбанк (България)" през 2007 г. тя  преминава през всички стъпала на кариерното развитие, като започва от най-ниското. Недялко Михайлов остава на настоящата си позиция - изпълнителен директор „Операции и информационни технологии“.

В състава на Управителния съвет на "KBC Банк България" влизат още Светла Георгиева в ролята на изпълнителен директор „Риск“, която заема и в ОББ, както и Теодор Маринов като изпълнителен директор „Финанси“.

Така, новият Управителен съвет на KBC Банк се състои от трима досегашни изпълнителни директори на "Райфайзенбанк България" и трима досегашни изпълнителни директори на ОББ, а двете банки започват подготовка за сливане.

По отношение на състава на Управителния съвет на ОББ - Кристоф Де Мил ще ръководи интеграционния екип. На позицията изпълнителен директор „Финанси“ в ОББ той ще бъде наследен от Теодор Маринов. Заедно с това той запазва и досегашната си позиция на изпълнителен директор „Легаси и дъщерни дружества“ в ОББ.

Няма промяна в мениджмънта на дъщерните дружества на досегашната "Райфайзенбанк" и на дъщерните дружества под името ОББ.

От Управителния съвет на досегашната "Райфайзенбанк България" (вече "KBC Банк България") излизат Оливер Рьогл и Мартин Питлик.

До обединението на ОББ и KBC Банк управителните им съвети ще работят заедно, за да осигурят максимално бърза и ефективна интеграция при пълна прозрачност и равни условия за двете страни, уточниха от ОББ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във