Банкеръ Daily

Финансов дневник

Менда Стоянова: Надявам се скоро да няма нов казус "КТБ"

Надявам се скоро да няма нов казус "КТБ". Това каза от парламентарната трибуна при обсъждането на актуализацията на бюджета Менда Стоянова от ГЕРБ, председател на временната Комисията по бюджет и финанси.

„Искам да успокоя народните представители, че фактически със Закона за държавния бюджет, ние решаваме въпроса за това, че ще се дадат едни пари назаем на Фонда за гарантиране на вземанията. На този текст идеята му е, че след като сме дали разрешението чрез Закона за държавния бюджет, би утежнило процедурата още един път да влиза в НС и да се гледа пред комисии и пленарна зала, за да се изпълни още веднъж Закона за гарантиране на влоговете“, заяви Стоянова.

Според нея целта и смисъла на този текст е да се реши казусът "КТБ", за който сега няма време.„Знаете, че на 4 декември трябва да започне плащането на влоговете. Готова съм между първо и второ четене да внесем една поправка в преходна разпоредба и да сложим еднократност на този текст. Сигурна съм, че няма да ни се наложи друг път да вземаме подобни решения“, каза още Менда Стоянова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във