Банкеръ Daily

Финансов дневник

Мавродиев участва в банков форум с Марио Драги

Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев участва в 24-тия Европейски банков конгрес, най-престижният банков и икономически форум, който се проведе на 21 ноември във Франкфурт под наслов "Да променим Европа". 

Сред гостите и лекторите на форума бяха Марио Драги, президент на Европейската централна банка, Йенс Вайдман, гуверньор на Централната банка на Германия, Волфганг Шойбле, министър на финансите на Федерална република Германия,  Дейвид Лидингтън, британският министър за Европа, Даниел Нуи, председател на Надзорния съвет на Единния надзорен механизъм в Европейската централна банка (Единния банков надзор в ЕС). 

На форума бяха обсъдени належащите въпроси за необходимостта от насърчаване на кредитирането и икономическото развитие на Европа, незабавно достигане на равнище на годишната инфлация в еврозоната до два процента и необходимостта от оздравяване и прочистване на кредитните портфейли на банките. Фокус на срещата беше и създаването и работата на единния надзорен механизъм в Европейската централна банка.

Стоян Мавродиев беше единственият участник и представител на българска институция, официално присъствал на форума. На събитието председателят на КФН проведе множество срещи и обсъждания с представители на финансовия и банков сектор от цяла Европа по темите на конгреса.

Facebook logo
Бъдете с нас и във