Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Мавродиев скочи на Кадиев

Председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев обвини депутата от БСП Георги Кадиев в "лъжи


и манипулации". Направи го в интервю по bTV от 29 януари по повод на избора на неговите заместници в края на миналата седмица, "Трябва да оборим решително манипулации на хора, които заблуждават общественото мнение - в случая визирам г-н Кадиев основно", каза в ефир Мавродиев, след като водещата припомни думите на червения депутат, че това е "Епизод 2 на задкулисието". Мавродиев сравни избора на негови заместници с избора на заместници в БНБ - и двете били минали със значително мнозинство. И предложи своята версия:


"Георги Кадиев лобираше за негов човек, който ми беше заместник и искаше да остане такъв. Това е причината да се изказва остро към мен и Комисията за финансов надзор. За да изчистя темата със заместниците ми, ще кажа, че те са лично мое предложение. Не съм ги съгласувал с партии. И двамата са с перфектно CV. Да атакуваш една институция, която си върши перфектно работата, защото лобираш за бивш неин служител - няма да стане. Просто интригата е незаслужена. Кадиев не е наясно с материята", обясни Мавродиев.


Той се опита да се представи като контрапункт на Кадиев за гражданска непримиримост и политическа активност по време на управлението на ГЕРБ.


"Аз съм избран от ГЕРБ. Аз съм един от учредителите на тази партия и автор на икономическата й програма" и затова най-много е критикувал ГЕРБ по време на управлението му. "Включително съм критикувал тежко икономическата политика на г-н Дянков, на г-н Трайков. В крайна сметка и за свършена от нас работа - знаете казуса с EVN - тези двама министри на ГЕРБ аз лично съм ги дал на прокуратурата поради съмнения за извършени престъпления. По делата им се работи. Като вносител на сигнала съм викан в прокуратурата и съм дал показания. Става въпрос за сигналите за конфликт на интереси на Дянков и Трайков и фирмата "Булброкърс" на Иво Прокопиев. С действията си те са накърнили обществения интерес", заяви шефът на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев.


След този положителен пример той продължи така словесната схватка с Кадиев. "Когато аз бях ясно дефинирал позиция по важни теми за икономическата и бюджетната политика, г-н Кадиев го нямаше никъде. Не съм го чул някъде нещо да критикува управлението на ГЕРБ. Напротив, той доста добре търгуваше с ток по това време, доколкото си спомням, така че бизнесът е вървял добре", нанесе решителния си удар той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във