Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Мащабен клирингов форум в София

Любомир Цеков

Международна конференция на клиринговите институции от Централна и Източна Европа - 19-а поред, ще се проведе в София на 23 и 24 октомври. Това е едно от главните събития на годината за "БОРИКА - БАНКСЕРВИЗ" - да организира домакинството на срещата на Европейската асоциация на клиринговите къщи, в която членуват 25 организации. Това обясни Любомир Цеков, изпълнителен директор на дружеството. Работното заглавие на форума е "Платежни услуги предоставяни от небанкови финансови организации". Вестник "БАНКЕРЪ" е медиен партньор на форума.

През първия ден ще се проведе годишната среща на асоциацията. Вторият ден ще бъде посветен на конференцията, на която ще говорят Любомир Цеков и колегата му Александър Станев, членът на УС на БНБ Димитър Костов и Цветанка Минчева - директор "Банкиране на дребно" в "УниКредит Булбанк" (от септември 2013 г., а преди това - ръководител на пилотния проект за цялата банкова група "Банков филиал на бъдещето"). Интересът към конференцията от страна на сродните организации от чужбина е огромен, казаха организаторите.

Сред гостите ще е и секретарят на Европейския платежен съвет Етиен Гусман, който ще има среща с български банкери. Пред тях той ще говори за стандартизацията на европейските платежни инструменти за еврозоната.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във