Банкеръ Daily

Финансов дневник

Марк Карни остава начело на Бенк ъф Ингланд до 2020 година

Гуверньорът на английската централна банка Марк Карни се съгласи да остане на своя пост до края на януари 2020-а година. Това съобщи британският финансов министър Филип Хамънд.

Хамънд обясни удължаването на мандата на Карни с желанието да има приемственост в един доста бурен период за британската икономика. Министърът на финансите очевидно имаше предвид Брексит - Великобритания ще напусне официално ЕС през март 2019 година.

Мандатът на ръководителят на Бенк ъф Ингланд ще бъде удължен със седем месеца, съобщи Wallstreet Journal. Карни трябваше да оваканти поста през юни догодина. 

Гуверньорът подчерта, че е готов на всичко, за да съдейства за един успешен Брексит. 

"Признавам, че през този критичен период е важно всеки да направи всичко възможно, за да подкрепи плавен и успешен Брексит. Съобразно с това, искам да направя каквото е по силите ми, за да популяризирам както един успешен Брексит, така и ефективен преходен период в "Бенк ъф Ингланд" и мога да потвърдя, че ще зачета удължаването на моя мандат до януари 2020-а година", посочи Марк Карни в писмо до финансовия министър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във