Банкеръ Daily

Финансов дневник

Манолова предлага студентските кредити да са без лихва

В Закона за кредитирането на студенти и докторанти предлагаме лихвите да станат максимум 3,5% или да отпаднат. Това съобщи омбудсманът Мая Манолова.

"Предлагаме промени и в Закона за енергетиката -  потребителите да сключват договори с фирмите за дялово разпределение, да отпаднат таксите при смяна на топлинен счетоводител, както и отпадане на забраната за демонтаж на радиатори и справедливо заплащане на такса "сградна инсталация“,  заяви още тя.

Друго предложение е чрез Закона за управление на средства от европейските структурни и инвестиционни фондове, да бъдат намалени таксите при съдебно обжалване на откази за финансиране, които сега са непосилни за плащане.

"Друг законопроект, който предлагаме на вниманието на народните представители е за предстоящите промени в Семейния кодекс. Получавам многобройни жалби срещу проблеми, които възникват с режима на осиновяване - родителски права и конфликти“, обясни Манолова.

Според нея трябва да се централизира органът, който извършва процедурата по осиновяването, да отпадне тайната на осиновяването, както и въвеждане на режима на споделената родителска отговорност. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във