Банкеръ Daily

Финансов дневник

Лимитът за плащане без ПИН се вдига

УниКредит Булбанк удвоява лимита за безконтактно плащане без въвеждане на ПИН код, съобщиха от финансовата институция. По този начин от 1 април нататък максималната сума за безконтактно плащане, без изискване да се  въвежда  ПИН на ПОС терминала  в търговските обекти в България ще бъде увеличена от 50 на 100 лева.

Промяната важи за всички дебитни и кредитни карти с безконтактна функционалност, издавани от УниКредит Булбанк.

Статистиката на банката показва, че от началото на извънредното положение - от 13 март досега почти 90% от плащанията с карти на ПОС терминали на банката са в размер до 100 лева. Това означава, че отсега нататък 9 от 10 плащания ще се извършват, без да е необходимо въвеждането на ПИН, което допълнително ще сведе до минимум контакта на клиентите с всякакви повърхности при покупка.

Промяната на лимита ще се извърши автоматично, така че няма нужда клиентите да посещават филиалите на банката.

УниКредит Булбанк препоръчва на всички свои клиенти да се възползват от дигиталните й канали като Булбанк Онлайн,  Центъра за контакт с клиенти и банкоматите, и зоните за самообслужване. При посещение във филиалите банката приканва клиентите да спазват препоръчителното разстояние от 2 метра помежду си а, и с персонала, както и да използват маски или да прикрият лицето си с шал.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във