Банкеръ Daily

Финансов дневник

Лидерът на КНСБ призова КТБ да не се обявява в несъстоятелност

За мен решението е да не се обявява Корпоративна търговска банка в несъстоятелност на 31-ви октомври, както се кани да направи управителят на Централната банка. Това заяви пред БНР президентът на КНСБ Пламен Димитров.

"Тези 4,2 млрд., за които говорят като обезценка на активите, всъщност са предприятията, които стоят през тези фирми, които очевидно са били някакви пощенски кутии. Цялата приватизация на България донесе на държавата подобно число – 4-5 милиарда лева. Тоест, става дума за една вторична огромна реприватизация, която някой се кани да направи, ако банката бъде обявена в несъстоятелност", каза Димитров.

Президентът на КНСБ говори и за проблемите в енергетиката. "До края на годината, ТЕЦ "Марица-изток" 2  ще завърши на загуба с около 30 милиона", заяви Димитров.  Според него е необходимо предоговаряне на договорите за изкупуване, ограничаване на ВЕИ-тата и одържавяване на част от дълга на НЕК, защото "тези 3,2 млрд. които набъбват всеки ден като задължения на НЕК, заплашват да блокират разплащанията в системата".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във