Банкеръ Daily

Финансов дневник

Квесторите източвали ТБ "Виктория", твърдят служители

ТБ - "Виктория", която е дъщерна на КТБ и доскоро се наричаше "Креди Агрикол" се източва от квесторите, назначени от БНБ да я оздравяват.

За това алармират служители на банката в сигнал до Би Ти Ви. В него са приложени фактури за хиляди левове, изплатени към консултантски фирми. С парите на вложителите в банката квесторите плащат на консултантите огромни суми за дейности, които се вършат от самите служители във „Виктория”, показват документите, с които разполага Би Ти Ви.

Една от платените фактури към фирмата „Буллойерс” ООД е на стойност 17 000 лева, които са платени само за 4 дни работа. Във фактурата е посочено, че става въпроса за труд извършван в продължение на 120 часа. Общата сума, одобрена от квесторите и платена на фирмата, е почти 100 000 лв - платени с парите на вложители в търговската банка.

В тази дейност според служителите са замесени двама квестори - Христина Стаматова и Божидар Аршинков, две фирми и няколко физически лица.

Президентът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев е посочен от служителите на банката като техен гарант и говорител.

 Синдикалистът коментира пред Би Ти Ви, че „наистина са фрапантни сумите, които се дават”. "Още повече, че би следвало да се пести, за да не се задълбочават проблемите. В България кой колкото успее да натовари - товари колкото може”, смята още той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във