Банкеръ Weekly

Финансов дневник

КТБ купува "Креди Агрикол България"

"Корпоративна търговска банка" АД закупи 100% от акциите от капитала на "Креди Агрикол България" ЕАД, съобщиха от кредитната институция чрез "БФБ-София". Това стана факт след като се подписа споразумението с IUB Holding SAS, изцяло дъщерна компания на глобалната група за финансови услуги "Креди Агрикол" С.А. от Франция. Цената на сделката не е ясна на този етап. Придобиването ще бъде финализирано след получаване на необходимите одобрения от компетентните органи, включително и да поиска разрешение за приключване на сделката от "Банков надзор".

"Корпоративна търговска банка" АД е четвъртата по големина банка в България. Към 30 септември 2013 г. активите й възлизат на 6.7 млрд. лева. КТБ е публично дружество, чиито акции се търгуват на "БФБ-София" АД.

"Креди Агрикол България" ЕАД е средна по големина кредитна институция, чиито активи са малко над 480 млн. лв. към края на септември.През последните години клонът на френската банка у нас активизира дейността си и предлагаше услуги и продукти на домакинства и малки и средни предприятия. Тя има 18 офиса общо в София и страната (по един във Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Варна, Бургас, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Благоевград).

След закупуването, "Креди Агрикол България" ЕАД ще бъде ребрандирана и ще предлага широка гама от продукти и услуги на своите клиенти, като фокусът ще бъде върху малкия и среден бизнес и търговията на дребно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във