Банкеръ Daily

Финансов дневник

Криптовалутите влизат в политиката

Популярната борса за покупка и продажба на криптовалути Coinbase създаде своя комисия за политически действия.Това е ясен сигнал, че борсата се ориентира към по-голямо влияние във Вашингтон на фона на опитите й да привлече повече потребители.

Комисиите за политически дейности са групи, които се създават с единствената цел набират средства за финансиране на предизборни кампании, пояснява CNN.

Предишни финансови отчети показват, че през 2017-а борсата Coinbase директно е финансирала с повече от 78 хил. долара кампанията на Браян Форд - бивш съветник на президента Обама.  

Въпреки че криптовалутите имат свои твърди почитатели и потребителите нарастват, те тепърва трябва да натрупат маса последователи. Липсата на регулации, скандалите с хакерски атаки и големите изменения в цените държат надалеч доста хора. 

Дигиталните монети в голяма степен оперират в условията на регулатор вакуум от 2009-а насам. Но правителствата и централните банки започват да им отделят особено внимания и да предупреждават инвеститорите за възможни измами. 

През декември ФБР и Щатската комисия за ценните книжа започнаха да се сблъскват с предполагаеми измами при набирането на средства от някои криптиращи компании и търговци.

В Азия, където криповалутите са особено популярни, Китай и Южна Корея също имат подобни проблеми. Притесненията относно нови рестрикции, както и слуховете за забрана на търговията в Индия също така допринесоха за волатилността при цените на криптовалутите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във