Банкеръ Daily

Финансов дневник

КРИБ изпрати Владислав Горанов с благодарствено писмо

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България – КРИБ благодарствено изпрати писмо до Владислав Горанов, който от днес вече не е финансов министър. 

"Като представители на най-голямата работодателска и бизнес организация в България, ние оценяваме изключително високо Вашия основен принос за гарантиране на финансовата стабилност и сигурност в страната и за подобряване на бизнес средата през годините", се казва в писмото.

Ръководената от Кирил Домусчиев работодателска организация изтъква, че Владислав Горанов е поддържал консервативна финансова политика, балансирани бюджети, но същевременно е имало увеличение на минималните пенсии, на минималната работна заплата, на учителските заплати.

КРИБ са доволни и от подкрепата на Горанов за приемането на пакета от мерки, насочени към облекчаване на негативните последствия от извънредната обстановка през последните месеци върху бизнеса и икономиката на страната.

Бившият финансов министър е поздравен и за ключовата роля за присъединяването на България към валутно-обменния механизъм ERM II.

Владислав Горанов няма да се върне и на депутатската банка. Той е депозирал оставката си като народен представител, след като се раздели и с поста си в изпълнителната власт.

Официалният мотив за отстраняването на Горанов е, защото премиерът Бойко Борисов "не можел да си отговори на въпроса защо контролът върху Комисията по хазарта 5 години е бил занижен."

На поста го наследява Кирил Ананиев. "Връщам се в къщата, от която започна моят трудов стаж с голямо удоволствие. На 1 септември 1980 г. постъпих като току-що завършил студент. През годините натрупах доста опит и ще мога да помогна на колегите, заяви по-рано Ананиев, който досега бе в ролята на министър на здравеопазването.

"Предстои сериозно приключване на бюджета в условията на коронавирус. Няма да е лесно. Приходите са доста по-малко от предвидените. Имаме работа по проектобюджета за 2021 г. Там също приходите няма да бъдат в този размер, в който бяха разработени първоначални", коментира новият финансов министър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във